0631/782 5680

logo1.png

Így kerülj el 3 hibát a logó használata során!

Frissítve: 2019. nov 8.

Ha már rendelkezel logóval és azt a gyakorlatban is használod már, akkor figyelj arra, hogy ne kövesd el a következő 3 hibát.
Ha már túl vagy a logótervezés fázisán és rendelkezel egy megfelelő logóval, akkor azt a gyakorlatban is használnod kell. Ez a cikk arról szól, hogy ha már van logód, hogyan alkalmazd azt helyesen és mire figyelj, hogy elkerüld a klasszikus hibákat a logó használata során. Látszólag talán egyértelműnek tűnnek majd a szabályok. Ha ez így van, akkor Te a szerencsés felhasználók közé tartozol, ugyanis rengetegszer futunk bele egy rosszul használt logóba, még a saját ügyfeleink között is. Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy miután a rendelkezésedre adták a megfelelő logótípusokat, néhány tanácsot is kapj azok helyes használatához. Itt van egy rövid lista, hogy mégis milyen formátumban kellett megkapnod a logót, hogy azokat használni is tudd.


A grafikusodnak ezeket a logóformátumokat kellett elkészítenie neked:

  • hagyományos színes logó transzparens (png.) formátumban

  • hagyományos színes logó képformátumban (jpg.)

  • inverz, azaz fekete és fehér logók (png.)

  • backgrounded, azaz háttérrel ellátott logók (png.)

  • a logó grafikai tervezőprogram formátumában (Ai.)

  • + 1 a logó különböző variáció a fenti formátumokban (nem minden esetben)

Miután minden elem megvan, a következő szabályok betartására próbálj figyelni.

1. Fehér alap hiánya színes környezetben

Nem megfelelő logóhasználat.

Amikor egy elkészült transzparens logót szeretnénk színben zajos közegbe helyezni, fontos, hogy megfelelő alapot használjunk. Ez azért szükséges mert nélküle a logó szinte összefolyik a háttér színeivel, kivehetetlen és zavaró lesz, és pont az ellenkezőjét éri el annak, amit egy logónak kell.A fehér alap használata során nem szabad durva, éles sarkokat használni mert nem esztétikus. Nem szabad sok fehér helyet hagyni a logó mellett, mert az sem professzionális megoldás.


A megfelelő logóhasználat.


A megfelelő fehér alap felveszi a logó pontos ívét, és pont annyi hátteret ad neki amennyi feltétlenül szükséges. Nem takar ki fölöslegesen területet, nem nagy üres helyeket a logó mellett.


Ügynökségünk minden lehetséges logóvariációt a rendelkezésedre bocsájt, többek között a megfelelő fehér alapban elhelyezett típust is.

2. Inverz változat helytelen használata


A logó inverz változatára akkor van szükségünk, amikor speciális körülmények miatt nem használhatunk színeket. Ez lehet a fekete fehér közeg, vagy akár egyes design megoldások ahol a logó egyszínű típusára van szükségünk (pl. weboldal esetén a partnerek felsorolásánál szokták használni a logót, de hogy a sok színes logó ne mosódjon egybe, ezért a fehér inverz verziójukat célszerű használni).


Egy logó inverz típusának helytelen használata.

Mégis találkozunk olyan kivételekkel, amikor a szabályok nem kerülnek betartásra, és a kettő kombinációjának kísérletezésével szembesülünk. Ez nem csak szakmaiatlan megoldás, hanem esztétikátlan is, amit jobb elkerülni.

Az inverz logó helyes használata.


Az inverz logók pontosan azért egyszínűek, hogy több féle színt ne tegyünk hozzá akkor sem, ha azok egyébként arculati színek. A logótervezés során figyelembe kell venni a logó inverz megjelenését is, és olyan logót kell készíteni, amely ebben a módban is megállja a helyét.3. Aránytalanság, torzítás


Egy jól elkészített logó méretei pontosan ki vannak mérve ezred milliméter pontossággal, hogy arányosak és esztétikusak legyenek. Az adott mérettől eltérni nem ajánlott.


Gyakori hiba, hogy amikor szűkös a hely egy banneren, vagy weboldalra még be kell passzírozni a saját logót is a headerbe, akkor egyszerűen összenyomjuk azt hogy el tudjuk helyezni, semmibe véve a méretarányokat. Ez totálisan rossz megoldás!
Ha adott a lehetőséged, mindig figyelj arra, hogy a megadott logód mindig arányosan legyen alkalmazva, és ne legyen összetolva vagy széthúzva. Egyszerűnek tűnik, mégis az egyik leggyakoribb hiba amivel találkozunk.
Ha rendelkezel arculati kézikönyvvel, akkor abban megkaptad a pontos utasításokat a logó használatára vonatkozóan, amit mindig érdemes betartani. Különösen akkor, ha nem Te vagy az egyetlen aki a logót különböző vizuális elemekre el fogja helyezni. Ha nagyobb szervezet tagjaként dolgozol, és sokan használjátok majd a logót, akkor mindenképpen szükségetek lesz egy arculati kézikönyvre, ami támpontot ad majd másoknak is a logó elhelyezéséhez.Ha bizonytalan vagy a jelenlegi logóddal kapcsolatban, akkor kérd INGYENES logóellenőrzés szolgáltatásunkat!


Grafikusaink és marketing szakértőink megnézik és értékelik a meglévő logód, és elmondják, miben lehetne rajta javítani.251 megtekintés0 hozzászólás
webwe

CONSULTING APPOINTMENT

Kérj időpontot díjmentes konzultációra!

Az első alkalom során megismerjük céljaid, és felmérjük mire van szükséged.

1 órás konzultáció, amely alapján összeállítjuk online megjelenési stratégiádat.

Telefonon, Skypon, Zoomon, vagy akár személyesen is kérheted.

Rugalmasan, kizárólag az általad megfelelő módon és időpontban keresünk meg.

Kiértékeljük online megjelenésed (ha van), és elmondjuk min érdemes változtatni.

Maradjunk

kapcsolatban!

WEBWE | Telefonszám
WEBWE | Email cím
WEBWE | Webolal
WEBWE | Google Fiók
footerline_Rajztábla 1.png
  • WEBWE - Instagram Oldalkezelés
  • WEBWE - Facebook Oldalkezelés

WEBWE Kreatív Digitális Ügynökség   |    All rights officially reserved.